Vad väger du?

Ja, det var ungefär den värsta meningen som sades idag på Östra. Allt annat var ganska bra. Elelr i den här situationen ska man väl inte klaga. Inte än iaf!!
Både jag o Mattheo är nu noggrant undersökta i en magnetröntgen kamera. Det var en ganska mysig upplevelse att åka in i den där apparaten faktiskt, inte alls så hemskt och trångt som jag hade föreställt mig. Sen var det en trevlig kille som pratade i mitt öra med jämna mellanrum för att tala om allt som händer. Fast han hade lika gärna kunnat vara tyst för Rix fm spelades i hörlurarna och det var ganska intressant oxå. Dom intervjuade morgondagens artister i Melodifestivalen.
Hur som helst när det var färdigt så fick jag ta på mig kläderna igen och gå ut i väntrummet i väntan på DOMEN!! Tillbaka till kläderna... Det var tur att det inte var någon pudding som jobbade där på MR för fy så jag såg ut när jag tassade omkring i den berömda rock man alltid får på sjukhus, orakade ben,  en sån där fin buckla bak på huvudet för att dom tog min snodd ur håret pga metall samt värst av allt, ingen bh!! Ni anar inte hur ful jag är utan den just nu... *ryser* Brösten som är storlek F!! står inte direkt rakt ut längre utan hänger mer som två enorma klumpar på varsin sida av bröstkorgen. I en genomskinlig rock så såg det riktigt illa ut... Tack gode gud att jag är gift!!
Nå väl. Vi fick bara vänta några minuter innan en av de supergulliga sköterskorna kom och hämtade oss med orden, Doktorn kan nu ta emot er i ett avskilt rum... *svälj* Nu är det dags. Vårat barns framtid skulle alldeles strax deklareras för oss. Jag hade i och med brösthistorien nästan glömt av varför jag var där och traskade med snabba steg in i rummet som hon pekade på i tron om att där skulle vi få sitta o  vänta tills doktorn dök upp. Men där satt han redan vid ett stort bord och tittade lite under lugg på oss.
Kläm ur dig det direkt tänker man bara men han pladdrade på om massa annat innan han kom till skott.
Ungefär som jag gör just nu... Mattheo har en sjukdom som heter Congenital Cystic Adenomatoid Malformation CCAM. Det innebär i korta drag att när lungan ska bildas så går någonting lite snett och det bildas cystor i den. Det här kan se lite olika ut från fall till fall. För en del så växer det så många cystor att lungan till slut breder ut sig i hela bröstkorgen och barnet måste genomgå flera operationer redan i magen. Så har inte vi planerat det... =) Vi hoppas på det bästa!!
Nästa vecka bär det av igen till Drottning silvias barnsjukhus för att konsultera barnläkare och kirurger angående förlossning och Mattheos operation. Då får vi nog ännu mer kött på benen angående hans tillstånd. Älskade lilla ungen...
Men vi är iaf väldigt glada över det beskedet vi har fått idag. Även om han aldrig komemr kunna bli någon elitidrottare med en mindre lunga så kommer han iaf förhoppningsvis leva ett bra liv eller det viktigaste av allt just nu. Få finnas till över huvudtaget!!
Nu kallar strax Let´s dance så puss o hej för idag.

Östra igen o igen o kanske igen....

I morse ringde dom. Vi ska vara där kl 13.45 idag för magnetröntgen... Så otroligt spännande om man nu kan säga så? Hoppas bara nu att läkarna har tid att konferera med oss direkt efteråt så vi inte ska behöva åka ner nästa vecka igen. Det är lite jobbigt att ha så långt till sjukhuset tycker jag nog. Om det blir som dom säger, alltså att vi ska hålla på o flänga dit fram o tillbaka i tid o otid framöver så blir jag nog tokig. Hatar ju att åka bil, speciellt nu när jag är på tjocken för magen bara trycks ihop av att sitta så länge... Men vad gör man inte för sin lilla älskling! Det var egentligen bara detta jag vill säga just nu. Sen hoppas jag att jag ahr lite mer exakta svar att ge ikväll på hur det kommer bli med allt.
Pöss

Östra sjukhuset

Ska i  ärlighetens namn säga att energin till att skriva nåt här är lika med noll men för att stilla nyfikenheten så antar jag att jag får plita ner ett par rader..
Tack gode gud för Östra!! NÄL kan ju gå o slänga sig i väggen men det är en annan historia.
För att göra den här berättelsen så kort som möjligt så är det så här. Det finns två alternativ.
1, dåligt flöde i lymfkanalen till lungan som i sin tur har skapat någon form av ***??? i lungan.
2, lungcystor som är med födda.
Vad det än är så sitter det mitt i högra lungan eller lite längre ner i den. Det kunde de inte avgöra via ultraljud.
Vi ska tillbaka på fredag eller måndag för att genomgå magnetröntgen. Sen blir det stormöte med barnläkare och specialister för att besluta om hur vi går vidare.
Det mest troliga förloppet är så här... Det är cystor. Vi kommer få gå på täta kontroller på Östra och sen föda där. När Mattheo är född så ska han opereras så att även höger lunga fungerar. Vilket kan vara jäkligt bra om den gör... =)
Men, förloppet kan bli nåt helt annat. Det vet vi först efter röntgen så jag återkommer då med mer info.
Har liksom inte så mkt annat i huvudet just nu...

Puss till er alla underbara vänner, vad vore jag utan er????

Finns det någon Gud så måste han hjälpa oss nu...

Det var en pojke!!
Men tyvärr har våran lille älskade son en missbildning eller cysta på höger sida i bröstkorgen några cm från aortan. På insidan av lungan tror vi. Så hans framtid är oviss...
Vi har gråtit hela kvällen och är så klart förtvivlade utan gränser. Just nu känns allt hopplöst och jag vet inte hur vi ska ta oss igenom de kommande dagarna innan vi får ett mer exakt besked.
På Näl kan dom inte så mkt så vi kommer antagligen bli remitterade till Östra sjukhuset i Göteborg för utredning. Säger dom att vi måste abortera honom så kommer en stor del av mitt hjärta att brista totalt.
Vi har honom på film och man ser hur söt han är. Han sparkar för fullt och är stor för sin tid. Det blir en rejäl bit sa barnmorskan innan den stackars människan upptäckt felet på honom.
Detta gör så ont i mig så jag orkar inte skriva mer...
Puss från en ledsen, ledsen, ledsen angelica

What a day for a daydream....

Idag är det äntligen dags!!!! Idag ska vi få se vårat lilla barn i magen och få reda på vilket kön det är. Jag är ju förvisso helt säker på en pojke men min man är å andra sidan helt säker på en tjej så det blir inbördeskrig idag om vem som har rätt. En tjej kan väl inte ha snopp? Det anser ju jag att barnet hade på rutinultraljudet... Han sa att han såg en pung, kna en tjej ha pung? Nej antagligen kan hon inte ha varken snopp eller pung. I så fall enorm klitoris och stora blygläppar... *fniss*
Men idag kl 17 ska vi iaf få veta. Får med oss en film hem oxå på lilla underverket som vi kan visa för barn och övrig familj. Det blir ju tokkul!!!
Längtar så det gör riktigt ont nu. Otroligt nog så kunde vi faktiskt sova i natt båda två, det trodde vi aldrig igår kväll. Men nerverna höll sig i skinnet o lät mamma o pappa få lite sinnesro...
Puss

Tradera, tradera, tradera...

Fy farao vad det är beroendeframkallande!!!!! Jag kan inte slita mig därifrån hur jag än gör... Det bästa vore nog om datorn gick sönder så jag inte kan komma in. Men nu har jag lovat mig själv att inte köpa en enda sak före nästa måndag när jag varit på könsultraljudet. Det ska jag bara hålla!! Fast jag kan inte hålla mig från att gå in och titta några gånger om dagen. Tänk om jag skulle missa nåt riktigt fynd som är hur snyggt som helst!! Det vore ju en riktig katastrof!! Eller inte?!

Jag har alltså köpt pojkbebiskläder för en ganska ansenlig summa vid det här laget, säkert runt 1000kr om det ens räcker. Tänk nu om det är en flicka i magen iaf!!! vad gör jag då? Byta ut barnet på BB är kanske inte alternativ 1. Jag är så toknöjd med mina inköp att jag absolut vill ha en pojke nu!! Hör ni? Jag som svurit o gråtit över dottern jag aldrig kommer få har nu totalt ändrat mig. Jösses, jag är nog en aning labil... Tur att inte min chef läser min blogg!!

Alltså skulle dom säga att det är en flicka så får jag väl börja tänka om och börja om från början med alla bebis kläder men det känns inte så kul faktiskt. Mina fina Polarn o Pyret, Esprit och Me Too kläder vill jag ju inte gärna byta ut...

Vad säger ni? Abort är väl inte att tänka på längre...
Puss o trevlig helg

Alla <3-dag

Vill bara ge alla mina kära läsare en stor kram på Alla <3 dag!!!
Har fullt upp med att hantera besvärliga tonåringar så tiden räcker inte till Er idag tyvärr...
Puss & kram


Fotosession

Min kära vän Milo Lilja har tagit en drös kort på oss som jag vill delge er... =) Det är ganska exakt en månad sen hon tog dom men bättre sent än aldrig. Jag fick dom faktiskt först idag. Det enda som skiljer är nog att jag är ännu tjockare och att i dagsläget har Murklan ingen päls i ansikte.
  Jag i egen hög person...
       
 Lite bus i Milos soffa är aldrig fel...
       Min fina kille!!!
 Min fina tjej!!!
image160Älsklingarna!!!
       
   Kärlek... <3

Sing halleluja...

Nej inte riktigt så känns de inte när någon i ens direkta närhet ljuger för en. Det känns mer, aj, helvete, fan och oj då!! det är liksom en blandning av chock, sorg och ilska. Man vill bara somna och hoppas att man drömt en dålig dröm som vanligt. Jag ljuger självklart oxå ibland men då är det en nödlögn till någon som inte alls står mig nära. Sen att jag kan undanhålla saker det tycker jag är en annan sak. Tex om min älskade skulle fråga om jag köper mkt på Tradera så skulle jag så klart erkänna att visst spenderas det en del pengar på bebiskläder just nu men om han inte frågade så skulle jag kanske inget säga. Men det tycker jag är legalt! Fast när folk bara ljuger för att dom inte orkar stå för sanningen, då blir jag irriterad!!
Det borde till och med utfärdas böter tycker jag, dyra sådana!! sen skulel personerna få gå med en "Jag är en lögnare" skylt på sig i en vecka så alla kan se att den här personen är inte att lita på. Fan vad smart jag är, kanske skulle lägga in en motion angående det här?!
Så nu har jag beklagat mig lite, känns faktiskt genast lite bättre. Kanske så bra så det till och med går att sova i natt.
Natti, natti kära cyberspace

RSS 2.0